Referat: Halmstad Hammers HC - IF Mölndal Hockey

Halmstad Hammers - Mölndal Hockey 1-5 (0-0, 0-3, 1-2)
Skott: 38-34
Utv. 8-20

Kaffe kaka 6.e raka!!

Inför matchen så åker vi till Halmstad för att spela en 6-poängsmatch. Formen på de de båda lagen de senaste 5 matcherna säger att Mölndal toppar tabellen och Halmstad har haft en tyngre period.

Första perioden kommer vi ut långsamt och utan någon större energi och resultatet kunde både varit 1-0 och 2-0 till Halmstad. Men Olle gör återigen en stormatch och vi ska vara nöjda med 0-0 efter första. Även om vi stundtals har spelet i anfallszon och för en gång skull involverar backarna i anfallsspelet går det aningen långsamt och Halmstad gör det bra och täcker dussintal skott i perioden. Halmstad är det bättre laget efter 20 spelade minuter.

Andra perioden så tar vi tag i spelet och låter pucken göra jobbet vilket också resulterar i att vi får några farliga spelvändningar samtidigt som vi ligger bättre i positionerna och spelar klart situationerna. Vi vinner perioden med 3-0 och det är tack vare pucktempot och att vi nyper direkt på lägena och att vi attackerar Halmstads kasse.

Tredje perioden som präglas av ett Halmstad som var tvungna att chansa öppnar upp spelet bakåt som vi tar vara på både en och två gånger. Halmstads 1-3 mål kommer efter ett anfall där vi är i anfallszon i över en minut och inte byter in nya spelare även om möjlighet ges. Vi tappar pucken på fel ställe och de kan kontra in ett reduceringsmål. Därefter öppnar spelet upp sig och vi gör vi både 1-4 och 1-5 inom loppet av 24 sekunder.

För att summera matchen så gör vi återigen en stabil insats och en bra bortamatch. Vi fortsätter att plocka poäng och att utvecklas som lag. Efter dagens lärdomar hoppas vi växa och ta ytterligare steg i utvecklingen.